The JetBrains Blog https://blog.jetbrains.com/tr Developer Tools for Professionals and Teams Fri, 12 May 2023 09:43:29 +0000 tr-TR hourly 1 https://blog.jetbrains.com/wp-content/uploads/2023/02/cropped-icon-512-32x32.png The JetBrains Blog https://blog.jetbrains.com/tr 32 32 Yardım Masası Projeleri YouTrack’e Eklendi https://blog.jetbrains.com/tr/youtrack/2023/04/helpdesk-projects-arrive-in-youtrack/ Tue, 25 Apr 2023 17:52:09 +0000 https://blog.jetbrains.com/wp-content/uploads/2023/04/blog_featured_tr-2x.png https://blog.jetbrains.com/youtrack/2023/04/helpdesk-projects-arrive-in-youtrack/

YouTrack 2023.1, hem dış hem de dahili müşterileriniz için destek hizmetlerinizi basitleştirmenizi sağlayan YouTrack Helpdesk’i kullanıma sunuyor. Yeni Yardım Masası proje türü, destek temsilcileri için önemli iyileştirmeler ve sınırsız sayıda müşteri ve onların talepleriyle çalışma yeteneği sayesinde YouTrack, tüm ekiplerinizin projeleri için kullanımı kolay tek bir araçla deneyimli müşteri desteği sunuyor.

YouTrack 2023.1’deki yenilikler bu kadarla da kalmıyor. Bilgi Tabanına yapılan geliştirmeler, genel dokümantasyon ve SSS hazırlamayı daha kolay hale getiriyor. Zendesk ve posta kutusu entegrasyonları, müşteri destek hizmetinizi taşımayı daha kolay hale getirecek şekilde iyileştirildi. Görevlerinize ve makalelerinize Miro panoları ve Google Drive videoları yerleştirme özelliği gibi yeni içerik seçenekleri Bilgi Tabanınızı, destek kayıtlarınızı ve görevlerinizi zenginleştirmenize yardımcı olur.

Kısaca YouTrack Helpdesk

YouTrack Helpdesk deneyimi, yeni ve özel Yardım Masası proje türüyle başlar. Bu projeleri, destek temsilcilerini ve diğer ekip üyelerini göz önünde bulundurarak dış müşterileriniz için destek sisteminizi veya dahili müşteriler için hizmet masanızı organize etmenize yardımcı olma amacıyla tasarladık. Ekibinizin yönettiği diğer projelerin yanı sıra bildiğiniz ve sevdiğiniz aynı YouTrack arayüzünde bu projelerle çalışırsınız. Müşteri talepleri, e-postalar ya da web sitesinde veya dahili portalda oluşturacağınız özelleştirilebilir bir form üzerinden toplanabilir. Ardından, bu talepler Yardım Masası projelerine destek kaydı olarak ulaşır.

Destek kayıtları üzerinde çalışırken destek temsilcileriniz; dahili ve harici yorumlar, imza ve yanıt şablonları, hizmet seviyesi anlaşmaları (SLA) yönetim özellikleri ve benzerleri gibi yaygın destek senaryoları için özel olarak oluşturulmuş çok sayıda araca erişimi olur. Destek kaydı güncellemeleri daha sonra e-posta üzerinden müşterilere gönderilir.

YouTrack’i müşterilerinizle daha yakından bağlantıda kalmak için kullanabilirsiniz. Raporlayıcılar, YouTrack URL’nize giderek destek kayıtlarına ve genel Bilgi Tabanı içeriğine erişirler. Bilgi Tabanı yalnızca ekip üyelerine görünür olan belgeleri değil, herkese açık SSS’leri, dokümanları ve raporlayıcılar için değerli diğer kaynakları da saklar.

Yardım Masası projelerinde sınırsız sayıda müşteri ve taleple ücretsiz bir şekilde çalışabilirsiniz. Her Yardım Masası projesi hem YouTrack Server’da hem de YouTrack Cloud’da tüm işlevleri ücretsiz olarak kullanabileceğiniz 3 destek temsilcisiyle başlar. Destek ekibiniz büyürse dilediğiniz zaman 4 veya daha fazla temsilci için ücretli aboneliğe geçiş yapabilirsiniz. Diğer yardım masası çözümlerinin kullanıcıları için YouTrack Helpdesk Cloud’da 1 yıl ücretsiz 10 destek temsilcisi sunuyoruz. Daha fazla bilgi için YouTrack Helpdesk fiyatlandırma sayfasını inceleyin.

Yardım Masası projeleri destek temsilcileri ve diğer ekip üyeleri göz önünde bulundurularak tasarlanır

Müşterilerle iletişimde kalmak için kullanışlı bir çalışma alanı olmadan destek temsilcilerinizin kaliteli destek hizmeti sağlaması mümkün değildir. Çok sayıda destek ekibinin geri bildirimlerini dinledik ve destek kayıtlarıyla sorunsuz ve etkili bir şekilde çalışmalarına yardımcı olacak özelliklerin bir koleksiyonunu derlemeye çalıştık.

Müşteri odaklılık genellikle müşteri talepleri üzerinde çalışırken çok sayıda ekip üyesinin dahil edilmesiyle başlar. YouTrack Helpdesk sayesinde destek kayıtları üzerinde iş birliği yapmak ve sorunların çözülmesine yardımcı olmak, farklı ekip üyeleri için oldukça kolaydır. Bağlam değiştirirken zaman kaybının en aza indirilmesi sayesinde, diğer ekip üyeleri kendi üretkenliklerinden ödün vermeden destek temsilcilerine yardımcı olabilir.

Destek temsilcileri için Yardım Masası

İhtiyacınız olan bilgileri müşterilerden toplayın

YouTrack Helpdesk hem e-posta hem de özelleştirilebilir formlar üzerinden destek kayıtları toplamanıza imkan sağlar. Destek kaydı toplamak için form kullanmak zorunlu ve isteğe bağlı alanlar belirleme esnekliği sunar. Formu son haline getirip YouTrack görsel düzenleyicideki görünümünü beğendiğinizde, kod bloğunu kopyalayıp müşterilerinizin kullanacağı siteye gömmeniz yeterlidir.

Destek kayıtlarına genel bakış

Destek temsilcisi olarak, gelen destek kaydı üzerinde çalışmaya başlamak için en ideal yer özel Yardım Masası görünümüdür. Tüm destek kayıtlarının genel görünümüne erişebilir ya da “Tüm destek kayıtları”, “Çözülmeyen destek kayıtları”, “Size atanan destek kayıtları” ve diğerleri gibi önceden tanımlı aramalar arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz. Çeşitli filtreler ve özelleştirilebilir sütunlar gerekli ayrıntıları incelemenize izin verir ve daha sonra kontrol etmek ya da çalışma arkadaşlarınızla hızlıca paylaşmak için filtrelenmiş bir aramayı istediğiniz zaman kaydedebilirsiniz.

Ekibinizle destek kayıtlarını görüşün ve yanıtlarınızı yayınlayın

Destek temsilcisi, herhangi bir destek kaydıyla ilgili yorum yaptığında yanıtı doğrudan müşteriye gönderme ya da ekip içinde paylaşma seçeneğine sahiptir. İkinci durumda, diğer ekip üyeleri de görüşmeye katkıda bulunmaya devam edebilir, ancak yanıtları yalnızca ekip içinde görünür olur. Çözüm hazır olduğunda destek temsilcisi, müşteriye e-posta ile gönderilecek olan harici yanıtı yayınlayabilir.

Mesajda herhangi bir yazım hatası veya yanlış varsa temsilcilerin yorumlarını yayından kaldırmak için 60 saniyeleri olur.

Ön tanımlı imzalar ve yanıt şablonları kullanın

Aynı yanıtları tekrarlı bir şekilde yazmanız gerekiyorsa yanıt şablonları ve otomatik imzalar sayesinde zamandan tasarruf edebilirsiniz. Yaygın yanıtları Yardım Masası proje ayarlarından şablonlara ekleyebilir ve daha sonra yorum yayınlarken kullanabilirsiniz. Temsilci imzaları da önceden tanımlanabilir ve her genel temsilci yanıtı altına otomatik olarak eklenebilir.

SLA’ler ile yanıt süresini takip edin

Yardım Masası projeleri ekibinizin SLA’leri yönetmesini kolaylaştırır. Çalışma günü ve saati, tür, öncelik ve diğerleri gibi çeşitli kriterlere dayalı olarak talepler için beklenen geri dönüş süresi belirleyebilirsiniz. YouTrack, destek kayıtlarını gerçek SLA zaman çizelgesiyle otomatik olarak günceller.

İş akışlarıyla, desteğinizi otomatikleştirin 

YouTrack iş akışları, hem müşterilerinize hem de ekibinize uyan süreçler özelleştirmeniz için sunduğu çok sayıda seçenekle, sağladığınız desteği üst seviyeye çıkarır. Yinelenen destek kayıtlarını birleştirmenize, bekleyen destek kayıtlarını otomatik bir şekilde kapatmanıza ve daha fazlasına imkan tanıyan iş akışları dahil olmak üzere önceden tanımlanmış bazı iş akışları kullanıma hazırdır.

Destek süreçleriniz için daha güçlü otomasyonlar oluşturmak üzere dilediğiniz zaman görsel iş akışı oluşturucu veya JavaScript iş akışı düzenleyiciden yararlanabilirsiniz. Örneğin, iş akışları talepleri talep türüne veya diğer kriterlere ve daha fazlasına bağlı olarak doğru ekibe ya da aracıya yönlendirecek şekilde tasarlanabilir.

Diğer ekiplerin perspektifinden yardım masası

Destek ekibiniz ve talepler üzerinde iş birliği içinde çalışan şirketinizin diğer üyeleri ne kadar iyi olursa müşterilerinizin ihtiyaçları olan yanıtları alma şansı da o kadar yüksek olur. 

İletişim güvenliği sağlayın

Destek projeleri tüm raporlayıcılara açıktır, ancak projeler içindeki destek kayıtları yalnızca ilgili kaydı oluşturan raporlayıcı ve destek ekibi tarafından görülebilir. Destek kaydındaki tüm bilgiler ve ilgili iletişimler tamamen güvenlidir ve yalnızca Yardım Masası projesi ekibi ve raporlayıcının erişimine açıktır. Raporlayıcılar yalnızca gönderdikleri destek kayıtlarını görebilir. Bu, özel müşteri verilerinin herkese gösterilmeyeceği anlamına gelir. Ancak, ekibiniz için görünürlük ayarlarını dilediğiniz zaman güncelleyebilirsiniz. Destek aracısı olarak iş birliğine dahil ederek ya da proje üyeleri olarak verileri görüntüleme ve yalnızca destek kayıtlarına dahili yorum yapma izni vererek her Yardım Masası projesi için kimlerin projenin bir parçası olacağını seçebilirsiniz.

YouTrack’te bir Yardım Masası projesini etkinleştirip belirli bir ekibe erişim verseniz bile organizasyonun geri kalanı projenin bir parçası olarak atanmadığı sürece YouTrack Helpdesk’i ve ilgili destek kayıtlarını görüntüleyemez. 

Yardım etmek için kolayca müdahil olun

Yalnızca belirli durumları tartışmak için davet edilen ve destek için doğrudan sorumlu olmayan çalışma arkadaşları, halihazırda aşina oldukları Sorunlar görünümden destek kayıtları ve diğer görevler arasında kolayca geçiş yapabilir. Yaygın iş akışlarının hiçbirinde değişiklik olmaz ve yardım etmek için müdahil olmak kolay olur. Örneğin, destek kaydı bildirimleri görevler için dağıtıldığı gibi dağıtılır.

Sürecinizi kısa bir özetle yönetin

YouTrack raporları destek kayıtları hakkında bilgi sağlar. Destek kaydının dağıtımı, tarihi, durum geçişlerini içeren raporlar yöneticilere destek iş akışı hakkında önemli bilgiler sunar.

Bu raporları temel alarak, örneğin müşteri hizmeti ekibinizin belirli bir günde ne kadar yoğun olduğuna dair farklı özet bilgiler edinmek için ayrı gösterge tabloları da oluşturabilirsiniz.

Müşterilerinizi YouTrack Helpdesk’e davet edin

Müşterileriniz taleplerine yanıtları her zaman e-posta yoluyla alır. Peki ya daha fazla bilgiye tek bir yerden erişim sağlamalarını istiyorsanız? Müşterilerinizi doğrudan YouTrack’e davet edin!

Müşterileriniz, ekip üyelerinin kullandığı aynı YouTrack URL’si üzerinden genel bilgi bankasına ve destek kayıtlarıyla ilgili tüm genel güncellemeleri içeren bir listeye erişim elde eder. Bu genel bilgilere erişseler de ekibinizin destek kaydıyla ilgili dahili iletişim, müşterilerinize gösterilmez.

Müşteriler ayrıca destek kayıtlarındaki yorumlar bölümünden ekibinizle görüşmelerini devam ettirebilir ve dosya ya da daha fazla içerik ekleyerek size ek bilgi sağlayabilir.

YouTrack 2023.1’deki diğer iyileştirmeler

Bilgi Tabanınızda etiketleri ve güçlü arama işlevini kullanın

YouTrack’teki Bilgi Bankası genellikle SSS veya ürün dokümanları oluşturmak için kullanılır. Yardım Masası projelerinin ve YouTrack’te sayısız raporlayıcının eklenmesiyle birlikte müşterilerinize genel bir Bilgi Tabanı oluşturmaya başlamak için harika bir zaman. 

YouTrack’in ayrıntılı görünürlük yaklaşımı özel hedef kitlelerine yönelik bilgileri saklamanıza yardımcı olur. Bilgi Tabanında makaleler belirli bir projeye ait olduğu için tüm harici dokümanlarınızı yayınlayıp tüm raporlayıcılara görünür hale getireceğiniz ayrı bir Yardım Masası projesi oluşturabilirsiniz. Destek ekibiniz de dahili makalelere Bilgi Tabanından erişmeyi kullanışlı bulabilir. Tümünü aynı projede saklamaya karar verirseniz herkesin ve yalnızca dahili ekibin erişebileceği içerikleri belirlemek için makale görünürlük ayarlarını kullanabilirsiniz.

Bilgi Tabanında ilgili bilgileri etkili bir şekilde bulabilmek hem harici müşterileriniz hem de ekip üyeleriniz için önemlidir. Yardımcı olmak için Bilgi Tabanının arama işlevini daha güçlü hale getiren filtreler ekledik. Ayrıca, Bilgi Tabanı makaleleri artık dahili kullanıcılar için etiketleri de destekliyor.

Zendesk ve posta kutusu entegrasyonu iyileştirmeleri

Zendesk entegrasyonu güncellemesi. Müşteri taleplerinde çalışırken Zendesk’i kullanıyorsanız iyileştirilmiş Zendesk entegrasyonuna göz atın. Bu iyileştirme, destek hizmetinizi yeni araca taşımanıza veya ikisini paralel bir şekilde çalıştırmanıza yardımcı olabilir. Zendesk entegrasyonu etkinleştirildiğinde tüm müşteri talepleriniz için standartlaştırılmış bir yaklaşımla çalışabilirsiniz. Zendesk’te yeni bir destek kaydı göründüğünde entegrasyon, YouTrack’te de bu destek kaydına bağlantı veren yeni bir kayıt oluşturur.

Posta kutusu entegrasyonu iyileştirmesi. Yardım Masası projelerinde posta kutusu entegrasyonlarının ve müşterilerle iletişimin etkili olmasını sağlamak için e-postalarla çalışırken hem performansı hem de güvenilirliği iyileştirdik. YouTrack yöneticilerinin e-posta entegrasyonunun durumunu incelemeleri ve işlenen e-postaların akışını kontrol etmeleri için bir görünüm ekledik.

Bu sürümle ilgili tüm teknik ayrıntılar ve hata düzeltmeleri ve iyileştirmelerin listesi için Sürüm Notlarını inceleyin ve yeni özellikleri yapılandırma hakkında daha fazla bilgi edinmek için dokümanlar sayfasını ziyaret edin.

YouTrack Cloud kullanıyorsanız YouTrack’iniz Bakım Takvimimize göre otomatik olarak 2023.1 sürümüne yükseltilir. Aktif bir Sunucu aboneliğiniz varsa hemen YouTrack 2023.1’i indirebilirsiniz. Lisansınız yoksa satın alma taahhüdü vermeden önce ücretsiz denemeyi kullanarak yeni sürümü test edebilirsiniz! YouTrack ve YouTrack Helpdesk için sunulan lisanslama seçenekleri hakkında daha fazla bilgi için lütfen Satın Alma sayfamızı ziyaret edin.

YouTrack Helpdesk, tüm YouTrack Server müşterileri ve Ücretsiz planı ya da 2023.1’e yükseltme sonrası kullanıcı başına ticari aboneliği olan tüm YouTrack Cloud müşterileri için erişilebilir olacaktır. Eski kullanıcı paketi aboneliği olan Cloud müşterileri YouTrack Helpdesk’i kullanmaya başlamak için kullanıcı başına abonelik modeline geçiş yapmalıdır. Daha fazla bilgi için lütfen satış ekibimizle iletişime geçin.

Geri bildiriminize her zaman önem veriyoruz. Lütfen geri bildiriminizi aşağıdaki yorumlar bölümünde paylaşın ve sorularınız olursa çekinmeden destek ekibimizle iletişime geçin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız!

YouTrack ekibiniz

]]>
https://blog.jetbrains.com/zh-hans/youtrack/2023/04/helpdesk-projects-arrive-in-youtrack/ https://blog.jetbrains.com/pt-br/youtrack/2023/04/helpdesk-projects-arrive-in-youtrack/ https://blog.jetbrains.com/ko/youtrack/2023/04/helpdesk-projects-arrive-in-youtrack/ https://blog.jetbrains.com/ja/youtrack/2023/04/helpdesk-projects-arrive-in-youtrack/ https://blog.jetbrains.com/fr/youtrack/2023/04/helpdesk-projects-arrive-in-youtrack/ https://blog.jetbrains.com/es/youtrack/2023/04/helpdesk-projects-arrive-in-youtrack/ https://blog.jetbrains.com/youtrack/2023/04/helpdesk-projects-arrive-in-youtrack/ https://blog.jetbrains.com/de/youtrack/2023/04/helpdesk-projects-arrive-in-youtrack/
JetBrains All Products Pack Araçlarınız 2023.1’e Güncellenmeye Hazır https://blog.jetbrains.com/tr/blog/2023/04/12/your-jetbrains-all-products-pack-tools-are-ready-to-be-updated-to-2023-1/ Wed, 12 Apr 2023 07:51:05 +0000 https://blog.jetbrains.com/wp-content/uploads/2023/04/Blog_Featured_image_1280x600-2.png https://blog.jetbrains.com/blog/2023/04/12/your-jetbrains-all-products-pack-tools-are-ready-to-be-updated-to-2023-1/ Tüm JetBrains IDE’leri ve .NET araçları için yılın ilk güncellemesi olan 2023.1’i kullanıma sunduk.

IntelliJ tabanlı IDE’ler

IDE’lerin çoğunda aşağıdaki yeni özellikleri bulabilirsiniz:

  • Yeni kullanıcı arayüzü, size daha iyi ve sorunsuz bir deneyim sunacak şekilde güncellendi. Henüz Beta aşamasında ve ayar olarak kullanılabilir.
  • İyileştirilmiş Branches açılır penceresi, arka plan yürütme denetimleri ve daha fazlası dahil olmak üzere Git, GitHub ve diğer sürüm denetimi sistemleriyle çalışmayı daha kolay hale getiren çok sayıda yeni özellik ekledik.
  • Web geliştirme iyileştirmeleri; Vue, React ve Angular kullanıcıları için yeni Astro çerçeve desteği ve geliştirmeleri içeriyor.
  • Yakında sunulacak TypeScript 5.0’dan önemli özellikler için destek ekledik.
  • Tüm Docker Compose container’larından birleştirilmiş kayıt görünümü ve Azure Container Registry desteği dahil olmak üzere Docker ile çalışmayı daha kolay hale getirecek yeni özellikler eklendi.

Ürün özelinde uyguladığımız çok sayıda değişiklik de bulunuyor. Aşağıdaki özetlere göz atarak ilginizi çeken ürünler hakkında daha fazla bilgi edinmek için ürünleri ayrıntılı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

IntelliJ IDEA 2023.1 artık çok sayıda yeni özellik ve iyileştirmeyle kullanıma hazır. IDE’nin yeni kullanıcı arayüzü, daha iyi ve sorunsuz bir deneyim sunacak şekilde güncellendi. Son performans geliştirmeleri sayesinde Maven içe aktarımlarının hızı arttı, projeler açılırken IDE özelliklerine daha hızlı erişim sağlandı ve arka plan yürütme denetimleriyle yürütme süreci basitleştirildi. IntelliJ IDEA Ultimate artık Spring Security eşleştiricileri ve istek eşlemeleri için gezinmeyi destekliyor. Bunlar, kodlama deneyimini basitleştirmek ve üretkenliği artırmak üzere tasarlanan v2023.1’de sunulan çok sayıda iyileştirmeden yalnızca birkaçı.

PyCharm 2023.1, Jupyter not defterleri için uzun süredir beklenen desteği içeriyor! Artık IDE’deki uzaktan not defterlerine bağlanabilir ve not defterlerinde kopyalama, yapıştırma, değiştirme ve hata giderme işlemleri yapabilirsiniz. Yeni sürümde iyileştirilmiş kod inceleme iş akışları ve Quick Documentation’da daha iyi söz dizimi vurgulama işlevleri sunuluyor.

DataGrip 2023.1 kalite odaklı bir sürümdür ve yeni özellikler eklenmese de birçok can sıkıcı hata için düzeltme sunar.

Rider 2023.1, kodunuza null (boş) kontroller eklemek için farklı koleksiyon türleri ve daha uyarlanabilir yöntemlerle çalışmanızı optimize eden ve hızlandıran denetim grupları dahil olmak üzere C# için desteği iyileştirir. Rider ile oyun geliştirme; Blueprints dosya biçimi ve Godot 4 desteği için yeni güncellemeler dahil olmak üzere Unity’nin Data Oriented Tech Stack (DOTS) ve Unreal Engine 5.2 için sunulan destek sayesinde seviye atladı. Ayrıca Sürüm Denetimi araçları ve Docker ile çalışma için geliştirmeler ve yeni kullanıcı arayüzü ve genel kullanıcı deneyimi için çok sayıda iyileştirme de sunuluyor.

RubyMine 2023.1 ile birlikte Rails 7 ve Ruby 3.2 desteği, yeni kullanıcı arayüzü güncellemeleri, daha hızlı kod tamamlama, azaltılmış bellek tüketimi, WSL’de iyileştirilmiş gem senkronizasyonu, daha kolay gezinme, RSpec’te paylaşılan bağlamlar ve örneklerle daha kolay çalışma ve geliştirilmiş Docker entegrasyonu sunuluyor.

GoLand 2023.1; güvenlik açığı kontrol aracı, gRPC kodunda daha iyi gezinme ve genel alıcılar için Rename yeniden biçimlendirmeyi beraberinde getiriyor. Artık standart olmayan kitaplık paketleriyle geçici dosyaları çalıştırabilir ve işlenmemiş dize değişmez değerlerini çift tırnaklı değerlere veya tam tersi yönde hızlıca dönüştürebilirsiniz.

CLion 2023.1; Yeni kullanıcı arayüzünde çok sayıda iyileştirme içeren CLion 2023.1, paket yönetimi için çözüm getirir, hata ayıklama deneyiminizi bir üst seviyeye taşır ve QML kodlamaya yardımcı olur.

PhpStorm 2023.1, yeni kullanıcı arayüzü için güncellemeler, 3v4l.org entegrasyonu, daha iyi performans, hata ayıklayıcıda DFA, çoklu composer.json projeleri için destek, PHP eşdeğerleri için iyileştirmeler ve daha fazlasını içeren önemli bir güncellemedir.

WebStorm 2023.1 Astro desteği, Vue şablon ifadeleri için TypeScript desteği, Tailwind CSS yapılandırması, tam IDE yakınlaştırması, yeni kullanıcı arayüzü ve sürüm denetimi entegrasyonu için iyileştirmeler ve çok daha fazlasıyla birlikte sunuluyor.

.NET araçları ve VS uzantıları

ReSharper 2023.1, kodunuza null (boş) kontroller eklemek için farklı koleksiyon türleri ve daha uyarlanabilir yöntemlerle çalışmanızı optimize eden ve hızlandıran denetim grupları dahil olmak üzere C# desteğini iyileştirir.

Sürüm Denetimi araçları ve Docker ile çalışma için geliştirmeler, hata ayıklayıcıda dize değişkenleri için görselleştiriciler ve çok sayıda kullanıcı deneyimi ve kullanıcı arayüzü iyileştirmelerine ek olarak bu güncellemeler Rider 2023.1‘de de uygulandı. Rider ile oyun geliştirme; Blueprints dosya biçimi ve Godot 4 desteği için yeni güncellemeler dahil olmak üzere Unity’nin Data Oriented Tech Stack (DOTS) ve Unreal Engine 5.2 için sunulan destek sayesinde seviye atladı.

ReSharper C++ 2023.1 C++20 ve C++23 özellikleri için de güncellemeler getiriyor. Ayrıca, gelen aramalar için Call tracking, araç ipuçlarında makro değiştirme ön izlemeleri ve Quick Documentation açılır pencereleri sunuluyor.

dotTrace’in bağımsız sürümü artık Linux ve macOS cihazlarda kullanılabilir.

Şimdilik bu kadar, ancak bu blog gönderisi çok büyük bir sürüm için buzdağının yalnızca görünen kısmını ele alıyor. Bu güncellemelerin işinizi daha keyifli hale getirmesini ve daha üretken olmanıza yardımcı olmasını umuyoruz.

Ücretsiz Toolbox App üzerinden JetBrains araçlarınızı yüklemenizi ve güncellemenizi öneririz. Henüz indirmediyseniz uygulamayı indirin ve geliştirici araçlarınızı kolayca yönetin!

JetBrains ekibiniz

]]>
https://blog.jetbrains.com/zh-hans/blog/2023/04/12/your-jetbrains-all-products-pack-tools-are-ready-to-be-updated-to-2023-1/ https://blog.jetbrains.com/pt-br/blog/2023/04/12/your-jetbrains-all-products-pack-tools-are-ready-to-be-updated-to-2023-1/ https://blog.jetbrains.com/ko/blog/2023/04/12/your-jetbrains-all-products-pack-tools-are-ready-to-be-updated-to-2023-1/ https://blog.jetbrains.com/ja/blog/2023/04/12/your-jetbrains-all-products-pack-tools-are-ready-to-be-updated-to-2023-1/ https://blog.jetbrains.com/fr/blog/2023/04/12/your-jetbrains-all-products-pack-tools-are-ready-to-be-updated-to-2023-1/ https://blog.jetbrains.com/es/blog/2023/04/12/your-jetbrains-all-products-pack-tools-are-ready-to-be-updated-to-2023-1/ https://blog.jetbrains.com/blog/2023/04/12/your-jetbrains-all-products-pack-tools-are-ready-to-be-updated-to-2023-1/ https://blog.jetbrains.com/de/blog/2023/04/12/your-jetbrains-all-products-pack-tools-are-ready-to-be-updated-to-2023-1/ https://blog.jetbrains.com/cs/blog/2023/04/12/your-jetbrains-all-products-pack-tools-are-ready-to-be-updated-to-2023-1/
Geliştirici Ekosistemi Anketi 2022: Ham Verileri Keşfedin https://blog.jetbrains.com/tr/blog/2023/03/13/developer-ecosystem-survey-2022-discover-raw-data/ Mon, 13 Mar 2023 13:23:17 +0000 https://blog.jetbrains.com/wp-content/uploads/2023/03/Blog_Featured_image_2560x1200.png https://blog.jetbrains.com/blog/2023/03/13/developer-ecosystem-survey-2022-discover-raw-data/

29.269 geliştiricimizden yanıtlar içeren Geliştirici Ekosistemi Anketi 2022‘den ham verilerimize artık herkes erişebilir! Verilerin faydalı olacağını ve geliştirici topluluğuyla ilgili daha fazla araştırma ve incelemeyi destekleyeceğini umuyoruz. 

Ham verilere iki biçimde erişilebilirsiniz: ham verileri içeren csv ve analiz örneklerini içeren Jupyter not defteri

Not defteri, temel anket analizini gösterir. Verilerin yapısını gösterir, analiz örnekleri verir ve kendi analizinizi yürütmeniz için ana işlevleri sağlar.

Analiz örneğini Datalore’da açın

Ham veriyi içeren dizin, geniş ve dar formatlarda veriler, anket soruları, anket mantığı, lisans ve adların kısa transkripti bulunan bir tablo içerir. Rapor ve veri kümesi herkese açıktır ve lisans altında paylaşılır. Kaynağı açıkça belirtildiği sürece içerikleri kullanılabilir.

Verilerin doğru, eksiksiz ve anonim olduğundan emin olmak için gerekli tüm önlemleri aldık. Ayrıca, çalışma katılımcılarının gizliliğini korumak için hassas ya da kişisel bilgilerin doğru bir şekilde kimliğini gizledik ya da kaldırdık. Tüm açık uçlu alanlar kaldırıldı ve 15’ten az sayıda toplanan yanıt seçenekleri Diğer kategorisi altında birleştirildi.

Bu araştırmaya katkıda bulunan ve hem bizim hem topluluğun sektör bilgimizi genişletmemize yardımcı olan herkese minnettarız.

Verileri inceleyin ve gelecekteki çalışmalar için JetBrains Tech Insights Lab‘e katılmayı unutmayın!

Verilerle ilgili sorunuz ya da endişeleriniz olursa lütfen surveys@jetbrains.com adresinden bizimle iletişime geçin.

Araştırmamıza gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.

JetBrains Ekibi

]]>
YouTrack 2023 Yol Haritası https://blog.jetbrains.com/tr/youtrack/2023/02/youtrack-roadmap-2023/ Mon, 13 Feb 2023 10:13:13 +0000 https://blog.jetbrains.com/wp-content/uploads/2023/02/Blog_Featured_image_1280x600-2.png https://blog.jetbrains.com/youtrack/2023/02/youtrack-roadmap-2023/

Yeni yılın başlamasıyla birlikte güncel yol haritamızı paylaşmak ve YouTrack’in geleceğe dair uzun vadeli hedeflerini ele almak istiyoruz. Sadık kullanıcılarımız sayesinde, YouTrack’in müşteri tabanı dünya genelinde hızla büyüyor. Bu nedenle, kendimizi tüm sektörlerden ekipler için daha güçlü bir araç geliştirmeye adadık.

Ürüne taahhüdümüz ve hedeflerimiz

Geçen yıl 2022 yol haritamızı ve uzun vadeli planlarımızı paylaşmıştık. Paylaştığımız vizyonun oldukça olumlu karşılandığını bildirmekten mutluluk duyarız. Bu nedenle, ürünlerle ilgili kararlarımıza sadık kalacağız.

YouTrack; yazılım geliştirme ve BT departmanları, ürün ve ürün yönetimi, pazarlama, finans, yönetim ve birçok farklı alanda çalışan ekipler için çalışmayı, iş birliğini, iletişimi sürdürmeye izin veren evrensel bir araç olma yolundadır.

Uzun vadeli planımız, YouTrack’i küçük ve orta büyüklükteki şirketler için basit görev yönetiminden daha büyük kuruluşlar için karmaşık projelerin koordinasyonuna kadar daha geniş kullanım alanlarına çözüm sunacak şekilde geliştirmeye devam etmek.

Uygulamalarınızı ve verilerinizi barındırdığınız yeri seçme özgürlüğü de sunacağız. Bu nedenle, YouTrack Cloud ve Server’ı uyumlulaştırarak geliştirmeye devam ediyoruz. Bu sayede, ekipler gerektiğinde bulut ve şirket içi barındırma hizmeti arasında kolayca geçiş yapabilecek.

2023’te üzerinde çalıştığımız özellikler

Helpdesk

İlk olarak, harici olarak müşteri desteği sağlayan ya da şirket içi talepleri yöneten ekipler için özel bir Helpdesk çözümü sunuyoruz. Yeni Helpdesk projeleri, temsilcilerin iş akışını basitleştirecek ve ekip içinde ya da kuruluşta katkıda bulunan diğer iş arkadaşlarıyla iş birliğini kolaylaştıracak.

Helpdesk’te destek akışınızı aboneliğe dahil, ek ücretsiz bildirici kapasitesiyle temsilci başına fiyat bazında sunulan ayrı esnek lisanslama modeli sayesinde yönetebileceksiniz. 

Helpdesk, destek temsilcilerinin talepler üzerinde çalışması, şirket dışı ve şirket içi yorumlar yayınlaması ve yanıtlara göre şablonlar ve hizmet düzeyinde özel destek sözleşmelerini yönetmek için iş akışları oluşturması için basitleştirilmiş bir görünümle sunulur.

Bildiren kişilerin destek taleplerini iletmesi için özelleştirilmiş bir geri bildirim formu da sağlanır. Form, harici web sayfaları veya portallarda yerleşik olarak kullanıma hazır olacak.

Bilgi Bankası

Yeniden tasarlanan arama ve gezinme seçenekleri, makaleler için etiketler ve iyileştirilmiş iş birliği özelleriyle Bilgi Bankası’nı daha güçlü hâle getirmeye odaklanıyoruz. Ayrıca YouTrack, Bildirim Merkezi ve diğer tüm bildirim kanallarına Bilgi Bankası etkinlikleri hakkında bildirim göndermeye başlayacak.

İş Akışı Oluşturucu

Proje otomasyonlarının popülerliğinin düzenli olarak artması nedeniyle İş Akışı Oluşturucu’daki kuralları, JavaScript kodu yazmanız gerekmeden iş akılarının gücüne erişmenizi sağlayacak şekilde daha da genişletiyoruz.

YouTrack’i daha sezgisel ve kullanıcı dostu hâle getiriyoruz

Görevleri ve projeleri bulmanızı ve organize etmenizi daha kolay hâle getirmek için sürekli çalışıyoruz. 2023 boyunca, kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkilemediğimizden emin olarak kademeli bir şekilde değişiklikleri uygulamaya çalışacağız. Tüm kullanıcılarımız için günlük YouTrack rutinlerinin önemli ek öğrenme veya yönetici desteği gerektirmediğinden emin olmak istiyoruz.

Bununla birlikte, Zaman Çizelgeleri, Gantt grafikleri ve Helpdesk projeleri gibi yeni modüllerin eklenmesi sayesinde YouTrack çeşitli ekiplerin çok sayıda üyesine hitap eden bir platform hâline geliyor. Bu tür ekiplerin yeni düzende işlerini daha kolay bir şekilde organize etmelerini sağlayacak ek yöntemler bulmaya çalışıyoruz.

Arayüz yerelleştirmeleri

Topluluğa katkıda bulunan kullanıcılar tarafından sağlanan ve JetBrains’in derleyerek hazırladığı resmi olmayan yerelleştirmelere Türkçe dil desteği ekleyeceğiz. Kullanıcı demografisini ve talebi göz önünde bulundurarak, mevcut 15 dil haricinde daha fazla yerelleştirme eklemeyi planlıyoruz.

Geçmiş Tarayıcısı raporu

Geçmiş Tarayıcısı raporu, zaman içinde yapılan bir arama sorgusuyla eşleşen sorunların sayısını görmenize izin verir ve arama sonuçlarının ve bağımsız sorunların ne zaman göründüğünü göstererek ayrıntılı bir şekilde incelemenizi sağlar.

Çevik panolar

Çevik panolarla ilgili planlarımız arasında daha basit yapılandırma, yapılacaklar listeleriyle çalışma iyileştirmeleri ve kart özelleştirme yer alıyor.

Metin tanıma

Bu özellik, sistem bilgi pencerelerinin ekran görüntüleri gibi ekte yer alan görüntülerdeki metni anında yakalamaya izin verecek.

Geçen yılki yayın planlarımızı takip ettiyseniz bu özelliklerin bazılarını 2022’de duyurduğumuzu fark etmiş olabilirsiniz. Ekip hâlâ bu özelliklerin bazı yönleri üzerinde çalışmaya devam ettiği için bu yılki yol haritamıza da ekledik.

2023 ve ilerisi için genel hedeflerimiz

YouTrack için uzun vadeli planımız; daha fazla ekibin zaten alışkın oldukları şekilde çalışmayı sürdürürken projelerini YouTrack ile hayata geçirmenin sağlayacağı daha fazla şeffaflık ve verimlilikten keyif almaları için esnekliği iyileştirmeye devam etmek.

Daha fazla özelleştirme için uygulamalar

Çok sayıda ekip diğer proje yönetim araçlarından YouTrack’e geçiyor. Bu nedenle, YouTrack’i onlar için daha özelleştirilebilir hâle getirmek istiyoruz ve YouTrack için uygulama oluşturup paylaşacak teknik ve danışma iş ortaklarını teşvik ediyoruz.

Ayrıca bu uygulamaların bazılarını YouTrack’te paket hâline getirerek varsayılan olarak sunmak istiyoruz. Örneğin, iş süreçlerini otomatik hâle getirmenin bir yolu olarak uygulamalar bölümünde Zapier entegrasyonu uygulamayı planlıyoruz.

Daha fazla planlama aracı

Karmaşık projelerde çalışan ekiplere yardımcı olmak için ek planlama seçenekleri sağlamaya çalışıyoruz. Hâlihazırda interaktif Gantt grafikleri sunuyoruz ve daha da geliştirmeyi planlıyoruz. Pek çok özelliğin yanı sıra özel planlama panoları ve yol haritası oluşturma araçları da ekleyeceğiz.

Daha kolay yönetim

Ekiplerin, uygulamaların ve proje özelleştirmelerinin yönetimini daha kolay hâle getirmeyi planlıyoruz. Özel alanlar ayarlamayı daha kolay hâle getirecek ve iş akışı yönetim sürecini daha çok şeffaflaştıracak şekilde yöneticilerin deneyimini yeniden tasarlayacağız. Gelişmiş proje şablonları da çalışmayı standart hâle getirmenin bir parçası olacak.

Daha büyük kuruluşlar için YouTrack

Birçok faktörün yanı sıra bulut istikrarı, performans ve hata toleransına odaklanacağız. Müşterilerimiz için bu, YouTrack Cloud’un daha fazla veriyi hızlı, akıllı ve güvenilir bir şekilde işleyeceği anlamına geliyor. Bulutumuzu sürekli artan işletme taleplerini karşılayacak şekilde daha iyi hâle getiriyoruz.

YouTrack Server için gelişmiş performans ve geniş çaplı kullanılabilirlik sağlayacak çok düğümlü yüklemeler için destek eklemeye çalışıyoruz.

Lütfen bu planların şu anki vizyonumuzu yansıttığını ve belirli müşteri senaryoları üzerinde ayrıntılı çalışırken değişebileceğini göz önünde bulundurun.

En güncel haberlerimiz için blogumuza abone olun ve Twitter‘da bizi takip edin. Herhangi bir soru ya da öneriniz varsa lütfen aşağıda yorumunuzu paylaşın. Üzerinde çalıştığımız özelliklerle ilgili ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız lütfen herkese açık proje izleyicimize göz atın. Burada oy verebileceğiniz özellik taleplerini bulabilir ve özellikle ilgili ilerleyişimiz hakkında bildirim almak için yıldız simgesine tıklayıp abone olabilirsiniz.

Her yıl, YouTrack’i ekipler için daha iyi hâle getirmenin yollarını bulmamızı sağlayan ilham verici binlerce talep alıyoruz. YouTrack’i seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Yeni özellikler üzerinde birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.

YouTrack ekibiniz

]]>
https://blog.jetbrains.com/zh-hans/youtrack/2023/02/youtrack-roadmap-2023/ https://blog.jetbrains.com/pt-br/youtrack/2023/02/youtrack-roadmap-2023/ https://blog.jetbrains.com/ko/youtrack/2023/02/youtrack-roadmap-2023/ https://blog.jetbrains.com/ja/youtrack/2023/02/youtrack-roadmap-2023/ https://blog.jetbrains.com/fr/youtrack/2023/02/youtrack-roadmap-2023/ https://blog.jetbrains.com/es/youtrack/2023/02/youtrack-roadmap-2023/ https://blog.jetbrains.com/youtrack/2023/02/youtrack-roadmap-2023/ https://blog.jetbrains.com/de/youtrack/2023/02/youtrack-roadmap-2023/
Yeni Mezunlar’a şimdi %25 yerine %40 İndirim https://blog.jetbrains.com/tr/education/2023/01/24/discount-for-former-students-increased-from-25-to-40/ Tue, 24 Jan 2023 12:50:43 +0000 https://blog.jetbrains.com/wp-content/uploads/2023/01/Blog_Featured_image_1280x600-2-1.png https://blog.jetbrains.com/education/2023/01/24/discount-for-former-students-increased-from-25-to-40/

Kalite araçları ve iyi geliştirici pratiklerine erkenden aşina olmanın ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bu nedenle, öğrencilere tüm JetBrains IDE’lerine ücretsiz erişim sunuyoruz.

2014’teki Destek Programımızın lansmanından bu yana ücretsiz eğitim lisanslarımız sayesinde IDE’lerimizi kullanan öğrencilerin sayısı 2,6 milyona ulaştı. JetBrains olarak, ilk profesyonel geliştirme araçlarından bazıları için ürünlerimizi tercih eden tüm öğrencilere minnettarız.

Biz de ürünlerimizi kullanan öğrencilerin favori IDE’lerini kullanmaya devam ederek profesyonel hayata sorunsuz bir şekilde geçmeleri için onlara yardımcı olmak istiyoruz. Yeni mezun öğrencilere önceki ücretsiz eğitim aboneliklerini yenilemek için harika bir indirim sunarak araçlarımızı onlar için daha erişilebilir hâle getirmeye karar verdik.

2023’e kadar, ücretsiz eğitim lisansına sahip olanlar %25 Mezun indiriminden yararlanmaya hakkı kazanıyordu. Şimdi ise, üniversiteden mezun olduktan sonra, ücretsiz aboneliğiniz sona erdiğinde aboneliğinizi orijinal fiyat üzerinden %40 indirimle yenileyebilirsiniz.

Bu, üniversiteden mezun öğrenciler için 2 yıl boyunca beklemeye gerek kalmadan mezuniyetten hemen sonra devamlılık indiriminden yararlanmaya başlamaları için de bir fırsat. Aboneliğiniz sona erdikten sonra ilk yıl içinde eğitim lisansınızı yenilediğinizde aşağıdaki tüm yenilemelere %40 indirim uygulanır!

Bu tekliften yalnızca daha önce ücretsiz eğitim lisansı olan ve lisansları sona eren mezunlar yararlanabilir. Mezun oldunuz ve lisans satın almak istiyorsanız JetBrains Hesabınızda oturum açın ve satın almak istediğiniz ürünü listeden seçin. İndirim, ödeme sırasında otomatik olarak uygulanacaktır.

İndirimle ilgili şu önemli ayrıntıları lütfen göz önünde bulundurun:

  • Mezun indirimi, tüm bağımsız JetBrains IDE, dotUltimate veya All Products Pack için yeni (aylık veya yıllık) kişisel abonelik satın alımlarına uygulanabilir.
  • Mezun indirimi, öğrenci lisansı yenilemeleriyle birleştirilemez. Öğrenciliğiniz devam ediyor ise, lisansınızı ücretsiz olarak yenileyebilir ya da indirimden yararlanarak yeni bir lisans satın alabilirsiniz.
  • Üniversiteden mezunsanız ücretsiz lisans sona erdikten sonra 2 yıl boyunca gerçekleştirilen satın alımlara indirim uygulanabilir. Artık öğrenci olmasanız dahi ücretsiz lisansınızın süresi 12 aydan daha yakın bir zamanda sona ermişse yine de indirimden yararlanabilirsiniz. İndirimden yararlanmaya uygun olup olmadığınızdan emin değil misiniz? Öğrenmek için JetBrains Hesap profilinize bakın.
  • Ticari bir eğitim kurumundan ve eğitim programından mezunlar, ücretsiz lisans süresi dolduktan sonra 6 ay boyunca %40 indirimden yararlanabilir.

Güncellenen Mezun indirimi hakkındaki bu haberi bölümdaşlarınız, ekip arkadaşlarınız ya da bu tekliften yararlanabileceğini düşündüğünüz herkesle paylaşmanızı öneririz.

Sorularınız varsa aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.

]]>
https://blog.jetbrains.com/zh-hans/education/2023/01/24/discount-for-former-students-increased-from-25-to-40/ https://blog.jetbrains.com/pt-br/education/2023/01/24/discount-for-former-students-increased-from-25-to-40/ https://blog.jetbrains.com/ko/education/2023/01/24/discount-for-former-students-increased-from-25-to-40/ https://blog.jetbrains.com/ja/education/2023/01/24/discount-for-former-students-increased-from-25-to-40/ https://blog.jetbrains.com/fr/education/2023/01/24/discount-for-former-students-increased-from-25-to-40/ https://blog.jetbrains.com/es/education/2023/01/24/discount-for-former-students-increased-from-25-to-40/ https://blog.jetbrains.com/education/2023/01/24/discount-for-former-students-increased-from-25-to-40/ https://blog.jetbrains.com/de/education/2023/01/24/discount-for-former-students-increased-from-25-to-40/ https://blog.jetbrains.com/cs/education/2023/01/24/discount-for-former-students-increased-from-25-to-40/
Geliştirici Ekosisteminin 2022 Yılı Özeti https://blog.jetbrains.com/tr/blog/2023/01/17/the-state-of-developer-ecosystem-2022/ Tue, 17 Jan 2023 14:56:40 +0000 https://blog.jetbrains.com/wp-content/uploads/2023/01/DSGN-15264-banners-DevEco2022-Infographic_Blog_Featured_image_2560x1200.png https://blog.jetbrains.com/blog/2023/01/17/the-state-of-developer-ecosystem-2022/ 2023’ü mutlulukla karşıladıktan sonra geçen yılın sonuçlarını özetlemek ve Geliştirici Ekosisteminin 2022 yılındaki durumu raporunu sizinle paylaşmak istiyoruz. Her zaman olduğu gibi, kodlama topluluğundaki programlama dilleri, teknolojiler, araçlar ve çerçevelerle ilgili en yeni trendlerin genel durumunu sunmaktan heyecan duyuyoruz. Bu rapor ile, geliştiricilerin günlük yaşamları hakkında ayrıca bilgi edinebileceksiniz. Rapor, ankete katılan 38.000’den fazla geliştiricinin 29.000’inden alınan yanıtlarına dayanır ve geliştirici ekosistemini açıklayan geniş bir konu yelpazesine dair öngörüler sağlar. Altıncısını düzenlediğimiz yıllık anketimizi her yıl daha kapsamlı hâle getiriyoruz. Rapor, konulara göre 31 bölümde organize edilen ilginç gerçeklerin eşlik ettiği 500 grafik gösterir. Bu yıl Veri Bilimi, Uzaktan Geliştirme ve Ruhsal Sağlık ile ilgili yeni bölümlerin yanı sıra rapor boyunca çok sayıda yeni soru ekledik. 

 Rapordan bazı önemli bulgular şunlardır:

  • JavaScript, hâlâ en popüler programlama dilidir. Son 6 yılda kullanımı neredeyse üç kattan fazla artan TypeScript henüz JavaScript’in yerini alamamıştır.
  • Geliştiricilerin umut verici bulduğu teknolojiler: AI/ML, Rust, JavaScript, Go, Kotlin ve Blockchain.
  • Kişilerin öğrenmek istedikleri programlama dilleri: Go, Rust, Kotlin, TypeScript ve Python.
  • Popülerliğini kaybeden programlama dilleri: PHP, Ruby, Objective-C ve Scala.
  • Evden çalışmak hâlâ geliştiricilerin çoğunun seçimi ve %76’sı çoğunlukla home office olarak çalışmayı tercih ediyor.
  • Geliştiricilerin %50’si işbirliğine dayalı programlama yapıyor.
  • Çalışan anket katılımcılarının %69’u işlerini sevse de yalnızca %57’si maaşlarından memnun. İşe değer vermenin en önemli gerekliliği bir şeyler başarma hissini yaşamak.
  • Geliştiricilerin %73’ü kariyerlerinin bir noktasında tükenmişlik hissi yaşadı.
  • İş bulmanın en yaygın yolu, bir arkadaşın referans olması. Anket katılımcılarının %30’u bu şekilde iş buldu.
  • Geliştiriciler arasında köpekler kedilere göre daha popüler!

Raporu inceleyerek düşüncelerinizi bizimle paylaşmanızı rica ediyoruz.

2022 GELİŞTİRİCİ EKOSİSTEMİ RAPORUNU GÖRÜNTÜLE

Ankete katılarak bu raporu hazırlayabilmemizde bize yardımcı olan herkese teşekkür ederiz. Sizin de bizim gibi sonuçları ilgi çekici ve bilgi verici bulacağınızı umut ediyoruz! Gelecek yılın Geliştirici Ekosistemi Anketi’ne katılmak ister misiniz? Öyleyse araştırma panelimize katılın! Ayrıca diğer pek çok anketimize ve röportajlar ve kullanıcı arayüzü çalışmaları gibi araştırma etkinliklerimize katılmak için ilk sıralarda olacaksınız. Panel katılımcılarımıza harika ödüller de sunuyoruz!

]]>
https://blog.jetbrains.com/zh-hans/blog/2023/01/17/the-state-of-developer-ecosystem-2022/ https://blog.jetbrains.com/pt-br/blog/2023/01/17/the-state-of-developer-ecosystem-2022/ https://blog.jetbrains.com/ko/blog/2023/01/17/the-state-of-developer-ecosystem-2022/ https://blog.jetbrains.com/ja/blog/2023/01/17/the-state-of-developer-ecosystem-2022/ https://blog.jetbrains.com/fr/blog/2023/01/17/the-state-of-developer-ecosystem-2022/ https://blog.jetbrains.com/es/blog/2023/01/17/the-state-of-developer-ecosystem-2022/ https://blog.jetbrains.com/blog/2023/01/17/the-state-of-developer-ecosystem-2022/ https://blog.jetbrains.com/de/blog/2023/01/17/the-state-of-developer-ecosystem-2022/ https://blog.jetbrains.com/cs/blog/2023/01/17/the-state-of-developer-ecosystem-2022/
Tüm JetBrains IDE’leri ve .NET Araçlarının 2022.3 Sürümlerine Genel Bakış https://blog.jetbrains.com/tr/blog/2022/12/22/2022-3-jetbrains-ides-and-net-tools/ Thu, 22 Dec 2022 15:45:35 +0000 https://blog.jetbrains.com/wp-content/uploads/2022/12/Blog_Featured_image_1280x600-4-1.png https://blog.jetbrains.com/blog/2022/12/15/2022-3-jetbrains-ides-and-net-tools/ Tüm IDE’lerimiz ve .NET araçlarımızın bu yıl için son güncellemelerini kullanıma sunduk. En yeni özelliklerimizin ve iyileştirmelerin verimliliğinizi bir üst seviyeye taşımakla kalmayıp kodlamayı da daha keyifli hale getireceğini umuyoruz!

İşte her güncellemenin öne çıkan özelliklerinin bir özeti.

IntelliJ tabanlı IDE’ler

Öncelikle, tüm 2022.3 IDE sürümlerimizdeki ortak birkaç önemli özellikten bahsedelim.

Yeni Kullanıcı Arayüzü

Bu yılın başlarında duyurusu yapılan tamamen yenilenmiş kullanıcı arayüzü herkesin kullanımına sunuldu. Detaylı test sürecinden sonra kullanıcılarımızın çoğu için hem işlevsel hem de çalışması daha kolay olduğu kanıtlandı. Favori IDE’nizi güncelleyin ve Settings/Preferences | Appearance & Behavior | New UI Preview adımlarını takip ederek yeni kullanıcı arayüzünü deneyin. Umarız bayılırsınız!

Settings Sync

Settings Sync; platformdan, gruplandırılan eklentilerden ve üçüncü taraf eklentilerinden paylaşılabilir ayarlar gibi özel kullanıcı ayarlarını senkronize etmek ve yedeklemek için yeni bir çözüm. Yeni Settings Sync eklentisi ve geçiş süreci hakkında daha fazla bilgi için bu kılavuzu inceleyin.

Settings Sync eklentisinin Rider’da kullanılamadığını dikkate alın.

Uzaktan geliştirmede WSL desteği

Artık WSL 2 dosya sistemlerinde yürütülen projelerde çalışmak için yeni bir alternatif yol var. Tam bir IDE’yi Windows’ta çalıştırmak yerine, IDE’nizin arka ucunu doğrudan WSL 2’da başlatır. Bu sayede, IntelliJ IDEA’da uzaktan geliştirme yaparken herhangi bir uzaktan makineye bağlanacağınız şekilde IDE’ye bağlanabilirsiniz.

Veritabanlarında Redis desteği

Redis için uzun süredir beklenen destek artık hazır. Tüm ayrıntıları öğrenmek için bu blog yayınını inceleyin.

Ücretsiz Toolbox App yoluyla JetBrains araçlarınızı güncellemenizi tavsiye ederiz. Toolbox App’i bu sayfadan indirebilir ya da aşağıdaki düğmeye tıklayabilirsiniz:

Hemen indir

Şimdi her bir IDE’ye özel öne çıkan özellik ve iyileştirmeleri inceleyelim.

WebStorm 2022.3 sürümünde Vitest desteği, güncel New Project sihirbazı, Angular şablonlarında tür daraltma, JavaScript ve TypeScript için Code Vision ve Vue için iyileştirmeler yer alıyor.

IntelliJ IDEA 2022.3 yukarıda açıklanan özelliklerin yanı sıra IntelliJ IDEA 2022.3’te Spring bean’leri autowire etme (otomatik bağlama) ve OpenAPI şemaları oluşturmak için yeni eylemler de içerir. Tüm ayrıntılara bu blog gönderisinden ulaşabilirsiniz.

RubyMine 2022.3, gelişmiş RBS desteği, RSpec’de paylaşılan bağlamlar ve örneklerle çalışmak için iyileştirmeler, güncel gezinme ve yapı görünümü işlevselliği ve uzaktan geliştirme iyileştirmeleri içeriyor.

PyCharm 2022.3 Python Konsolu’nda zaman uyumsuz kodlarla çalışma konusunda iyileştirilmiş bir deneyim sunuyor. Artık eş yordamları (coroutine) çağırmak için işlevlerin dışındaki await anahtar kelimesinden yararlanabilirsiniz. Python Packages araç penceresi artık Anaconda paket kitaplığından (PyPI’a ek olarak) paket bulmanıza, yüklemenize ve silmenize yardımcı olabiliyor. pandas DataFrames için sütunları gizlemek, satırlar arasında hızlıca gezinmek için sayfalandırmayı kullanmak ve DataFrames’i çeşitli formatlarda dışa aktarmak için yeni seçenekler bulunuyor.

DataSpell 2022.3 ister uzak ister yerel makinede çalışıyor olun, veri bilimini daha basit hale getirir. SSH ile uzaktan bir Python yorumlayıcısı yapılandırarak projeleri uzak sunucularda doğrudan IDE’nizden yürütün. Uzak Jupyter sunucularında not defteri hücrelerinde hata ayıklayın. Yerel Geçmiş ile, sürüm kontrolü gerekmeden Jupyter not defterlerindeki değişiklikleri otomatik olarak izleyin.

GoLand 2022.3 performans iyileştirmelerinin yanı sıra genel türler ve Go çalışma alanları için yeni özellikler de sunuyor. Go Playground’u entegre ettik ve Go dokümanı yorumlarında iyileştirmeler için destek ekledik. HTTP İstemcisi ve Docker için yeni özellikler ve çok daha fazlası da mevcut.

Rider 2022.3, C# 11’den en güncel özellikler dahil olmak üzere .NET 7 SDK için destek içerir. Bu sürümde, başlatma süresi odak noktasına alınarak önemli performans iyileştirmeleri ve uzaktan geliştirme ile WSL 2’da Rider çalıştırma imkanı sunulur. Ayrıca çok sayıda önemli kullanıcı deneyimi ve kullanıcı arayüzü değişikliği yaptık. Son olarak, güncel sürüm, Unity ve Unreal düzenleyicileri ile daha güçlü bir entegrasyon sağlıyor.

CLion 2022.3 yalnızca birkaç C/C++ dosyası içeren projelerden karmaşık CMake tabanlı uygulamalara kadar tüm çalışmalar için daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunar. Ayrıca modern C++20 özelliklerini benimsemenize ve yerleşik ya da uzaktan çalışma ortamlarında daha üretken bir şekilde çalışmanıza yardımcı olur.

DataGrip 2022.3 uzun süredir beklenen Redis desteğiyle kullanıma hazır. Artık Redis Single Instance’a bağlanabilir, veri görüntüleyicideki temel değerleri keşfedebilir, Redis sorguları yazıp yürütebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. We’ve also introduced a quick filter in the database explorer, pattern-based schema filtering, formats for datetime fields, and other features.

PhpStorm 2022.3 PHP 8.2 desteği, PHP için Code Vision, hızlı düzeltme ön izlemesi, ParaTest için destek, PHPDoc görünümü oluşturma ve çok daha fazlasını içeren önemli bir güncellemedir.

AppCode 2022.3 macOS 13 ve Xcode 14.2 ile uyumludur. Swift için daha fazla yeniden şekillendirme işlevi sunar ve dil eklemelerine imkan sağlar.

Bu sürümle birlikte AppCode satışını ve desteğimizi sonlandıracağımızı belirtmek isteriz. Daha fazla bilgi için lütfen blog yayınını okuyun.

.NET araçları ve VS uzantıları

Hem ReSharper hem Rider için en yeni C# 11 özelliklerini ve NuGet paketleri için savunmasız bağımlılıkları tespit etme işlevini ekledik.

ReSharper 2022.3 yeniden düzenlenen kodu vurgulama ve Dinamik Program Analizinden veritabanı denetimlerini de sunuyor.

Rider 2022.3; önemli performans iyileştirmeleri, .NET 7 SDK ve WSL 2 için destek ve birden çok monitör bulunan çalışma ortamları için araç pencerelerini yerleştirme imkanı sunar. Ayrıca bu sürüm, Unity and Unreal düzenleyicileriyle daha güçlü bir entegrasyon sağlar.

ReSharper C++ 2022.3, C++20 modülleri için deneysel destek ve clang formatıyla sorunsuz bir entegrasyon sunar.

Bu güncellemede ReSharper, dotPeek, dotMemory, dotTrace, dotCover ve ReSharper’ın satır içi araçları için Windows ARM64 erken desteği de yer alır. Rider 2022.3 özellikle hem Windows hem de Linux ARM64’te çalışabilir.

Hemen indir

Bu yıl için şimdilik bu kadar! Ekip olarak sizlere mutlu yıllar diliyoruz. 2023’e girerken favori JetBrains araçlarınızdaki harika yeni özelliklerin yeni yıl heyecanınızı artırmasını umuyoruz.

JetBrains ekibiniz

]]>
https://blog.jetbrains.com/zh-hans/blog/2022/12/22/2022-3-jetbrains-ides-and-net-tools/ https://blog.jetbrains.com/pt-br/blog/2022/12/22/2022-3-jetbrains-ides-and-net-tools/ https://blog.jetbrains.com/ko/blog/2022/12/22/2022-3-jetbrains-ides-and-net-tools/ https://blog.jetbrains.com/ja/blog/2022/12/22/2022-3-jetbrains-ides-and-net-tools/ https://blog.jetbrains.com/fr/blog/2022/12/22/2022-3-jetbrains-ides-and-net-tools/ https://blog.jetbrains.com/es/blog/2022/12/22/2022-3-jetbrains-ides-and-net-tools/ https://blog.jetbrains.com/blog/2022/12/22/2022-3-jetbrains-ides-and-net-tools/ https://blog.jetbrains.com/de/blog/2022/12/22/2022-3-jetbrains-ides-and-net-tools/ https://blog.jetbrains.com/cs/blog/2022/12/22/2022-3-jetbrains-ides-and-net-tools/
Kotlin Multiplatform Yarışmasına Katılın ve KotlinConf’23 Etkinliğine Gitmeye Hak Kazanın! https://blog.jetbrains.com/tr/kotlin/2022/10/join-the-kotlin-multiplatform-contest/ Mon, 31 Oct 2022 14:42:01 +0000 https://blog.jetbrains.com/wp-content/uploads/2022/10/Join-the-Kotlin-Multiplatform-Contest_Twitter-Blog-800h418-1.png https://blog.jetbrains.com/kotlin/2022/10/join-the-kotlin-multiplatform-contest/

Kotlin Multiplatform Yarışmasına Katılın

Kotlin’de kodlama yapmayı seven tüm öğrencileri ve yeni mezunları davet ediyoruz! Geleceği şekillendirmeye yardımcı olacak teknolojiyi kullanarak geliştireceğiniz Kotlin Multiplatform projesiyle yaratıcılığınızı sergileyin. Projeniz ilk 3’e girerse yılın en önemli Kotlin etkinliği olan KotlinConf’23 konferansına katılmaya hak kazanacaksınız ve tüm masraflarınız Kotlin Foundation tarafından karşılanacak!

Kotlin Multiplatform Yarışmasına Katılın

Uygunluk koşulları

  • Katılabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekir.
  • Bir yıllık veya daha uzun süren bir akredite edilmiş eğitim programına kayıtlı olmanız ya da benzer bir programdan son 6 ay içinde mezun olmanız gerekir.
  • Yalnızca bir proje gönderebilirsiniz.
  • Son başvuru tarihi 13 Ocak 2023’tür.
  • Tüm yarışma kurallarını okumanız ve kabul etmeniz gerekir.

Proje koşulları

  • Projeniz için Kotlin Multiplatform’u kullanmalısınız ve en az iki farklı platformda çalıştırmalısınız. Android ve iOS’a izin verilir, ayrıca daha ilgi çekici ve ilham verici seçenekler bulmakta da serbestsiniz.
  • Proje, dilediğiniz bir konuyla ilgili olabilir. Değerlendirirken göz önünde bulunduracağımız kriter, fikrinizin yaratıcılığı ve Kotlin Multiplatform’u nasıl kullandığınız olacak.
  • Proje bağımsız bir şekilde yürütülmelidir. Diğer açık kaynak projelerini kullanabilirsiniz, fakat her projenin tek yazarı olmalıdır.

Ödüller

Kazanan 3 adayın her birine KotlinConf’23 etkinliği için tüm seyahat ve konaklama masraflarının karşılandığı katılım paketi hediye edilecek. Pakette ayrıca harika bir Kotlin promosyon paketi yer alacak.

Çalışan bir proje gönderen tüm katılımcılara da değerli hediyeler sunulacak!

Kotlin Multiplatform yarışmasına katılın

Kotlin Multiplatform’u nasıl kullanabilirsiniz?

Kotlin Multiplatform hakkında daha fazla bilgi edinmek ve uygulamada denemek için şu kaynakları inceleyin:

Soru sorabileceğiniz ve diğer yarışmacılarla tanışabileceğiniz #multiplatform Slack kanalımızdaki Kotlin Multiplatform topluluğumuza da katılabilirsiniz.

İyi şanslar! Başvurularınızı almak ve uygulamalarınızı denemek için heyecanla bekliyoruz!

]]>
https://blog.jetbrains.com/zh-hans/kotlin/2022/10/join-the-kotlin-multiplatform-contest/ https://blog.jetbrains.com/pt-br/kotlin/2022/10/join-the-kotlin-multiplatform-contest/ https://blog.jetbrains.com/ko/kotlin/2022/10/join-the-kotlin-multiplatform-contest/ https://blog.jetbrains.com/fr/kotlin/2022/10/join-the-kotlin-multiplatform-contest/ https://blog.jetbrains.com/es/kotlin/2022/10/join-the-kotlin-multiplatform-contest/ https://blog.jetbrains.com/kotlin/2022/10/join-the-kotlin-multiplatform-contest/
Tüm JetBrains IDE ve .NET Araçları İçin 2022.2 Güncellemeleri https://blog.jetbrains.com/tr/blog/2022/08/31/2022-2-updates-of-all-jetbrains-ides-and-net-tools/ Wed, 31 Aug 2022 20:26:45 +0000 https://blog.jetbrains.com/wp-content/uploads/2022/08/DSGN-14304_2022_2_Releases_Recap_Blog_Featured_image_1280x600.png https://blog.jetbrains.com/blog/2022/08/31/2022-2-updates-of-all-jetbrains-ides-and-net-tools/ Bu blog yayınında tüm JetBrains IDE’leri ve .NET araçlarının 2022.2 sürümlerinde bulabileceğiniz önemli değişikliklere genel bir bakış sunulmaktadır. Aşağıdaki özeti inceleyip güncellemeler hakkında daha ayrıntılı bilgi için bağlantıları ziyaret edin.

IntelliJ IDEA 2022.2 uzaktan geliştirme işlevlerini daha sorunsuz ve kararlı hale getiren çok sayıda iyileştirme içermektedir. Bu güncellemeden itibaren IntelliJ IDEA, IDE’nin performansını, güvenliğini ve kullanıcı deneyimini geliştiren JetBrains Runtime 17’yi kullanmaya başlayacak. IntelliJ IDEA Ultimate; Spring 6 ve Spring Boot 3 özellikleri için ek destek ve diğer birçok çerçeve için güncellemeler içeriyor. IntelliJ IDEA 2022.2; daha hızlı ve etkili bir şekilde geliştirmeye devam edebilmeniz için farklı güncellemeler ve iyileştirmelerle sunuluyor.

WebStorm 2022.2; Angular bağımsız bileşenler için destek, Vue 3 için güncellemeler, TypeScript 4.7 desteği, Docker için iyileştirmeler, yerleşik uzaktan geliştirme iş akışları, mevcut dosyayı çalıştırmak için yeni bir yöntem ve çok daha fazlasıyla geliyor.

DataGrip 2022.2‘ye tek seferde çok sayıda CSV dosyası aktarma özelliği ile Playground ve Script çözüm modları ekledik ve yeni Modify arayüzünü varsayılan seçenek olarak belirledik. Üstelik çok daha fazlası sizi bekliyor!

Veri bilimcilerimize yönelik IDE’miz olan DataSpell 2022.2 Jupyter Notebook için görsel Merge görünümünü de beraberinde getiriyor. Bu görünüm, not defterinizde birleştirilecek değişiklikleri tek bakışta görmenize izin verir. Eklediğimiz diğer görsel geliştirmelerden biri de görüntü sonuçlarını alt kenarından sürükleyerek yeniden boyutlandırabilmek. Bu geliştirme, ayrıntıları daha iyi incelemek için özellikle faydalı olacaktır. Bu sürümle birlikte, uzak sunuculara veya bu sunuculardan ya da sunucular arasında dizinleri kopyalayıp yapıştırabileceksiniz. Venv ile oluşturulan ortamlar için WSL tabanlı çeviriciler de kullanabilirsiniz.

PyCharm 2022.2‘de istisna grupları ve except* operatörü, bağımsız TypedDict anahtarları için yeni açıklamalar ve değişken eşdeğerler gibi çok çeşitli Python 3.11 özellikleri için destek sağlanmaktadır. İyileştirilen HTTP istemcisi sayesinde cilt payındaki simgeyi kullanarak çalıştırılacak ortamı seçebilir ve sorguları HTTP ve WebSocket protokollerinden hazır bir şekilde gönderebilirsiniz. Yeni Run Current File özelliği, özel bir çalıştırma yapılandırması olmadan tek bir dosyayı anında çalıştırmanıza ve hataları ayıklamanıza izin verir.

GoLand 2022.2 eşdeğerler ve go.work için yeni özellikler sunmanın yanı sıra IDE’den fuzz testleri yürütmenize de imkan sağlar. SQL ifadeleri dizelerde artık otomatik olarak tespit edilecek. Ayrıca WebSocket ve GraphQL uç noktaları için de destek ekledik.

PhpStorm 2022.2 hem Mockery ve Rector hem de eşdeğerler ve enum’lar için destek sağlamanın yanı sıra hata ayıklayıcı ve HTTP istemcisi gibi çok sayıda özellik için de iyileştirmeler sunmaktadır.

CLion 2022.2 sürümü CMake ve CMake Hazır Ayarlarıyla daha iyi bir şekilde entegredir. Quick Documentation açılır listesi; C++ and CMake kodunuzla ilgili daha fazla bilgi edinmek için yararlı bir kaynak olarak sunulmaktadır. Gelişmiş statik ve dinamik kod analizi, daha iyi hata ayıklayıcı entegrasyonu ile uzaktan ve docker araç zincirleri için performans iyileştirmeleri daha üretken bir şekilde geliştirme yapmanıza yardımcı olacaktır.

RubyMine 2022.2‘de Rails URL’ler, RBS ve hata ayıklayıcı iyileştirmeleri, YARD makro uzantıları için destek ve çok sayıda farklı özellik sunulmaktadır.

AppCode 2022.2; Objective-C ve Swift için UML sınıf şemaları oluşturarak uygulamanızın yapısını analiz etmenize yardımcı olur. Ayrıca daha iyi kod dokümantasyonu, oluşturma ve biçimlendirme sağlar. Üstelik en yeni Xcode sürümleri ve yeni Swift dili özellikleriyle de daha uyumludur. AppCode için Kotlin Multiplatform Mobile eklentisi desteklediği çok sayıda ek proje türü sayesinde Android ve iOS uygulamalarını daha etkili bir şekilde geliştirmenize yardımcı olur.

IDE’lerinizi dilediğiniz zaman Toolbox App ya da doğrudan araçların içinde güncelleyebilirsiniz ya da JetBrains web sitesinden en yeni sürümleri indirebilirsiniz.

.NET araçları ve VS uzantıları için 2022.2 sürümleri

ReSharper 2022.2 ve Rider 2022.2 sürümleri ek C# 11 özellikleri, kod analizi güncellemeleri ve Solution-Wide Analysis ile en verimli bellek kullanımı için destek içerir. 

ReSharper 2022.2‘de diskte kaynak kodu yeniden biçimlendirmeye gerek kalmadan kodu tercih ettiğiniz biçimde görüntüleyebilmeniz için Virtual Formatter‘ı ve ReSharper ile oluşturulan geçici dosyaları kaldırmak için Disk Cleanup aracını sunuyoruz. ReSharper C++ 2022.2 şemalara özel olarak iç yapıya dair ipuçları ve denetimler sunmanın yanı sıra Unreal Engine projeleriniz için daha iyi performans indeksleme sağlar. 

Rider 2022.2, başlatma performansı için optimizasyonlar ve Solution-Wide Analysis motoru için genel performans iyileştirmeleriyle birlikte sunulur. C# 11 için destek; gerekli üyeleri, incelenen kullanıcı tanımlı operatörleri, ham dizeleri ve liste kalıplarını kapsayacak şekilde genişletilmiştir. Çalıştığınız tüm çözümlere aynı pencere düzeni ayarlarını uygulama yöntemini sunuyoruz. Unreal Engine ile çok daha kolay bir şekilde çalışabilmeniz için New Unreal Module ile New Unreal Plugin olarak iki yeni eylem ve hata ayıklarken kitaplık simgelerini almayı sağlayan simge sunucuları belirleme işlevi ekledik.

Şu an için sizi bilgilendirmek istediğimiz yenilikler bu kadar. En son güncellemeleri kaçırmamak için 2022.3 sürümleri için Erken Erişim Programlarının başlangıcı hakkındaki gelecek duyuruları takip edin!

Not: Araçlarınızın en güncel EAP sürümlerini doğrudan Toolbox App‘ten kontrol etmenizi öneririz. Yüklü araçlarınızın ayarlarına giderek size en uygun kanalı seçmeyi unutmayın.

Keyifli kodlamalar!

JetBrains ekibiniz

]]>
https://blog.jetbrains.com/zh-hans/blog/2022/08/31/2022-2-updates-of-all-jetbrains-ides-and-net-tools/ https://blog.jetbrains.com/pt-br/blog/2022/08/31/2022-2-updates-of-all-jetbrains-ides-and-net-tools/ https://blog.jetbrains.com/ko/blog/2022/08/31/2022-2-updates-of-all-jetbrains-ides-and-net-tools/ https://blog.jetbrains.com/ja/blog/2022/08/31/2022-2-updates-of-all-jetbrains-ides-and-net-tools/ https://blog.jetbrains.com/fr/blog/2022/08/31/2022-2-updates-of-all-jetbrains-ides-and-net-tools/ https://blog.jetbrains.com/es/blog/2022/08/31/2022-2-updates-of-all-jetbrains-ides-and-net-tools/ https://blog.jetbrains.com/blog/2022/08/31/2022-2-updates-of-all-jetbrains-ides-and-net-tools/ https://blog.jetbrains.com/de/blog/2022/08/31/2022-2-updates-of-all-jetbrains-ides-and-net-tools/ https://blog.jetbrains.com/cs/blog/2022/08/31/2022-2-updates-of-all-jetbrains-ides-and-net-tools/
Matematikten anlıyor musunuz? Şimdi YouTrack de anlıyor! https://blog.jetbrains.com/tr/youtrack/2022/08/do-you-speak-math-so-does-youtrack/ Tue, 09 Aug 2022 19:53:38 +0000 https://blog.jetbrains.com/wp-content/uploads/2022/08/Blog_Featured_image_1280x600-1-5.png https://blog.jetbrains.com/youtrack/2022/08/do-you-speak-math-so-does-youtrack/ Dünya genelinde binlerce akademi kuruluşu ve öğrencisi yazılım geliştirme ve proje yönetimi derslerinde olduğu gibi araştırma için de YouTrack’ı kullanıyor. Akademisyenseniz, iş arkadaşlarınız, öğrencileriniz ve sizin gibi matematik dilini konuşan bir araç arıyorsanız YouTrack tam size göre.

LaTeX gösterim desteği

Yakın zamanda YouTrack, hem matematik diline uygun hem de teknik öğrenciler, proje ekipleri ve eğitmenler için yararlı matematik formülleri desteğini ekledi. YouTrack’ın metin düzenleyicisi denklemler ve formüller için LaTeX gösterimini destekliyor. Bu sayede, doğrudan YouTrack görevleri, makaleleri ve yorumlarında LaTeX denklemleri ve formülleri ekleyip düzenleyebilirsiniz.

LaTeX’te biçimlendirdiğiniz bir matematik formülü olduğunu ve bu formülü bir YouTrack sorununda ya da makalesinde göstermeniz gerektiğini varsayalım. Tek yapmanız gereken bu formülü kısıtlanmış kod bloğuna alıp dil olarak LaTeX’i seçmeniz. YouTrack, LaTeX işaretlemesini algılayarak formülü sizin için oluşturur.

YouTrack Classic’te bir sorunu düzenlerken oluşturulan formülün önizlemesini de görebilirsiniz. Değişikliklerinizi kaydettikten sonra sorun oluşturulan çıktıyı gösterir.

YouTrack Lite’ta bir makale veya sorun düzenlerken oluşturulan formülün önizlemesini de Görsel modda görebilirsiniz.

YouTrack LaTeX formüllerini işlemek için KaTeX kitaplığını kullanır. Desteklenen sembollerin ve fonksiyonların tam listesi için kitaplık referansı sayfasını inceleyin.

Eğitim projeleri için YouTrack edinme

Araştırma projenizde veya eğitim kurumunuzda henüz YouTrack kullanılmıyorsa sunulan çeşitli tekliflerden yararlanmayı göz önünde bulundurabilirsiniz.

Küçük ekipler için ücretsiz kullanım

YouTrack, 10 kullanıcıya kadar küçük gruplar için ücretsiz sunulmaktadır. Bu sürüm, küçük çaplı öğrenci projeleri için genellikle yeterlidir. Bulut sürümü kullanmanızı öneririz. Bu sayede, 2 dakikada tam kurulum örneğini edinip projenizde ortak çalışma yürütmek için ihtiyacınız olan matematik formülleri ve diğer özellikleri anında kullanmaya başlayabilirsiniz.

YouTrack’i ücretsiz alın

Eğitim kurumlarında sınıflar için ücretsiz kullanım

Eğitim kurumları için sınıf lisansları da ücretsiz olarak sunulmaktadır. Üniversiteler, kolejler, okullar ve ticari olmayan eğitim kuruluşları sınıflarında kullanmak üzere YouTrack’ı ücretsiz edinebilir.

Ücretsiz YouTrack Classroom lisansı için başvurun

Üniversiteler ve eğitim kuruluşları için %50 indirim

Üniversiteler ve akredite eğitim kurumları kendi kurum içi projelerini ve uygulamalarını geliştirmek için ticari aboneliklerde %50 indirimden yararlanabilir. Lütfen ücretsiz teklif talebi için satış ekibimizle iletişime geçin.

%50 indirimden yararlanın

YouTrack’ı eğitim veya araştırma projelerinizde nasıl kullanabileceğinizle ilgili sorularınız varsa ekibimizle iletişime geçin. Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

]]>
https://blog.jetbrains.com/zh-hans/youtrack/2022/08/do-you-speak-math-so-does-youtrack/ https://blog.jetbrains.com/pt-br/youtrack/2022/08/do-you-speak-math-so-does-youtrack/ https://blog.jetbrains.com/ko/youtrack/2022/08/do-you-speak-math-so-does-youtrack/ https://blog.jetbrains.com/ja/youtrack/2022/08/do-you-speak-math-so-does-youtrack/ https://blog.jetbrains.com/fr/youtrack/2022/08/do-you-speak-math-so-does-youtrack/ https://blog.jetbrains.com/es/youtrack/2022/08/do-you-speak-math-so-does-youtrack/ https://blog.jetbrains.com/youtrack/2022/08/do-you-speak-math-so-does-youtrack/ https://blog.jetbrains.com/de/youtrack/2022/08/do-you-speak-math-so-does-youtrack/
Yazılım Geliştirme Ekosistemi Anketi 2022’ye Katılın! https://blog.jetbrains.com/tr/blog/2022/04/26/participate-in-the-developer-ecosystem-survey-2022/ Tue, 26 Apr 2022 12:16:32 +0000 https://blog.jetbrains.com/wp-content/uploads/2022/04/DSGN-13169_Banners_DevEco_Survey22_Blog_Featured_image_2560x1200-1.png https://blog.jetbrains.com/blog/2022/04/26/participate-in-the-developer-ecosystem-survey-2022/ Yazılım Geliştirme Ekosistemi Anketi 2022’ye Katılın!

Bu yıl altıncısı düzenlenen JetBrains Yazılım Geliştirme Ekosistemi Anketi‘ne hoş geldiniz! 30 dakikanızı ayırarak geliştirici topluluğunu daha iyi anlamamıza ve geçen yıla göre nelerin değiştiğini doğru bir şekilde analiz etmemize yardım edin. Sektörün 2022’de izleyeceği rotayı doğru anlayarak ürünlerimizin hedeflerinize ulaşmada size en etkili şekilde yardımcı olmaya devam ettiğinden emin olmak istiyoruz. Yanıtlarınız bunu sağlayabilmemiz için çok önemli.

Katılımcılar aşağıdaki ödüllerden birini kazanma şansı için çekilişe dahil edilecekler:

  • MacBook Pro 16
  • Geforce RTX 3080 Ti grafik kartı
  • PlayStation 5 veya Xbox Series X
  • 300$ değerinde Amazon hediye kartı
  • JetBrains All Products Pack veya JetBrains Academy

Ödülü kazananlar, anketi anlamlı yanıtlarla tamamlayan katılımcılar arasından rastgele seçilecek. Ödül çekilişi sonuçları 15 Temmuz 2022’de e-posta ile açıklanacak.

Ankete başla

Her zaman olduğu gibi çok sayıda istatistik ve ilgi çekici analizlerle birlikte bilgi grafiklerini üçüncü çeyrekte katılımcılarla paylaşacağız. Sonuçları daha derinlemesine incelemek isterseniz anonimleştirilmiş ham verilere de erişebileceksiniz.

Tüm yanıtları inceledikten sonra, geliştirici topluluğu içinde diğer geliştiricilerden sizi ayıran yönlerinizi inceleyebilmeniz için size kişiselleştirilmiş bilgi grafiği ileteceğiz.

Son anketimizde 30.000’den fazla katılımcıyla çok büyük bir kitleye ulaştık. Bu yılki katılımla daha fazla öngörüye ulaşmayı hedefliyoruz! Bunun için tanıdıklarını anketimize yönlendiren katılımcılara yönelik ayrı bir çekiliş düzenliyoruz. Anketin son sayfasında yer alan bağlantıyı arkadaşlarınızla paylaşmanız ek ödül kazanma şansı elde etmeniz için yeterlidir.

Her katılım bizim için çok değerli! Görüşlerinizin etki yarattığını unutmayın!

Saygılarımızla,

JetBrains

]]>
https://blog.jetbrains.com/zh-hans/blog/2022/04/26/participate-in-the-developer-ecosystem-survey-2022/ https://blog.jetbrains.com/pt-br/blog/2022/04/26/participate-in-the-developer-ecosystem-survey-2022/ https://blog.jetbrains.com/ko/blog/2022/04/26/participate-in-the-developer-ecosystem-survey-2022/ https://blog.jetbrains.com/ja/blog/2022/04/26/participate-in-the-developer-ecosystem-survey-2022/ https://blog.jetbrains.com/fr/blog/2022/04/26/participate-in-the-developer-ecosystem-survey-2022/ https://blog.jetbrains.com/es/blog/2022/04/26/participate-in-the-developer-ecosystem-survey-2022/ https://blog.jetbrains.com/blog/2022/04/26/participate-in-the-developer-ecosystem-survey-2022/ https://blog.jetbrains.com/de/blog/2022/04/26/participate-in-the-developer-ecosystem-survey-2022/
https://blog.jetbrains.com/tr/education/2022/02/15/what-s-new-in-jetbrains-academy-for-organizations/ https://blog.jetbrains.com/tr/education/2022/02/15/what-s-new-in-jetbrains-academy-for-organizations/#respond Tue, 15 Feb 2022 11:53:39 +0000 https://blog.jetbrains.com/wp-content/uploads/2022/02/DSGN-13304-Banners-for-the-JetBrains-Academy_featured.png https://blog.jetbrains.com/education/2022/02/15/what-s-new-in-jetbrains-academy-for-organizations/ JetBrains Academy for Organizations’daki Yenilikler

Geçen yaz JetBrains Academy for Organizations platformunu kullanıma sunduk. Bu platform, ekibinize günlük görevlerinde veya çalışmalarında kullanabilecekleri uygulamalı öğrenme deneyimi sunar. Ekip üyeleriniz sıfırdan programlama dili öğrenebilir, mevcut becerilerini iyileştirebilir ya da belirli konulardaki beceri eksiklerini kapatabilirler.

Güncel gereklilikleri karşılamak için ekibinizin yeteneklerini geliştirmeye devam etmelerini sağlayacak eğitimler sunmaya ve platformda verileri yönetme işlevlerini geliştirmeye devam ediyoruz. Artık ekibinizi yönetirken ekip üyelerinizin ne kadar etkili bir şekilde kendilerini geliştirmeye devam ettiklerini tek bir yerden takip edebilirsiniz. Yeni sunulan işlevler sayesinde:

Daha Fazla Bilgi

Yeni özel Organization (Organizasyon) sayfası sayesinde ekip üyelerinizin hesaplarını zahmetsiz bir şekilde yönetebilir ve ekibinizin öğrenme süreçlerini ne kadar etkili bir şekilde yönettiklerini tek bakışta görebilirsiniz. Bu sayfaya Subscription (Abonelik) sayfasında Manage organization (Organizasyonu yönet) düğmesine tıklayarak ya da üst gezinme çubuğundaki Organization (Organizasyon) düğmesinden erişebilirsiniz. Bu sayfada yapabileceklerinizi yakından inceleyelim.

Ekibinize yeni üye ekleme ve mevcut üyeleri kaldırma

Ekibinize yeni üyeler eklemek için sağ üst köşedeki davet bağlantısını kopyalayıp bu ilgili kişilere gönderin. Aboneliğinizde yeterli sayıda lisans yoksa JetBrains Hesabınızı kullanarak ek lisans edinmeniz ya da mevcut kullanıcıları kaldırmanız gerekir.

Mevcut ekip üyelerini kaldırmak için ilgili kullanıcıların yanındaki Deactivate (Devre dışı bırak) düğmesine tıklayın ve işlemi onaylayın.

Tek oturum açma özelliğiyle kurumsal alanınıza bağlanma

Kurumsal Google hesabı kullanan ekipler için JetBrains Academy for Organizations’a giriş yapmayı zaten kolay hale getirmiştik. Şimdi bir adım ileri taşıyarak kurumsal alanınızı da dahil etmek için tek oturum açma özelliğini genişlettik. Organizasyon profilinizde Edit (Düzenle) düğmesine tıklayarak alanınızı belirleyebilirsiniz. Açılan pencerede, kurumsal alan adınızı girip değişiklikleri kaydedin. Bu adımdan sonra, ekip üyeleriniz kurumsal e-posta adresleriyle otomatik olarak platforma katılabilirler. Alternatif olarak, daha önce açıklanan talimatları takip ederek davet bağlantısı gönderip dilediğiniz zaman yeni ekip üyesi ekleyebilirsiniz.

Genel bakış kontrol panelleriyle ekibinizin ilerleyişini takip etme

Genel bakış kontrol panelleri sayesinde her ekip üyesinin ilerleyişini takip edebilir ve metriklerini inceleyebilirsiniz. Böylece, ekibinizin öğrenmeye ne kadar etkili bir şekilde devam ettiğini anlayabilirsiniz. Organization (Organizasyon) sayfasında 3 kontrol paneli bulunur: Members and their subscription status (Üyeler ve abonelik durumu), Members’ activity (Üye etkinlikleri) ve Total statistics (Toplam istatistikler). Her birini yakından inceleyelim.

Üyeler ve abonelik durumu (Members and their subscription status)

Organizasyonunuzdaki mevcut ve geçmiş tüm üyeleri gösterir. Buradan her üyenin kullanıcı adını, e-posta adresini, katılım tarihini ve abonelik durumunu görebilirsiniz.

Her ekip üyesi şu üç durumdan birine sahiptir: Active (Etkin), Pending (Beklemede) ya da Inactive (Etkin değil). Bunlar aşağıdaki anlamlara gelir:

  • Active (Etkin): Kullanıcı doğrulanmıştır ve platforma tam erişime sahiptir.
  • Pending (Beklemede): Kullanıcı henüz doğrulanmamıştır ve platforma erişimi yoktur. Kullanıcının beklemede olmasının nedeni, kullanıcının e-postasını henüz onaylamamış olması ya da aboneliğinizde kullanılabilir lisans kalmaması olabilir. 
  • Inactive (Etkin değil): Kullanıcı organizasyondan kaldırılmıştır veya hesabı silinmiştir.

Üye etkinlikleri (Members’ activity) her üyenin tamamladığı problem, konu, proje ve öğrenme modülü sayısını gösterir. Ayrıca, her ekip üyesinin JetBrains Academy’de en son ne zaman aktif olduğunu da görebilirsiniz. 

Toplam istatistikler (Total statistics) her ekip üyesinin tamamladığı toplam problem, konu, proje ve öğrenme modülü sayısını gösterir.

İster yeni platform ayarlarını yapın, ister öğrenme sürecini yönetin ya da eğitim alın ilk katılım sürecinin herkes için ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Yeni işlevlerin hem ekibiniz hem de sizin için sorunsuz bir süreç sağlayacağını umuyoruz. JetBrains Academy for Organizations’ı nasıl kullanmaya başlayacağınızı öğrenmek için Yardım Merkezi kılavuzumuzu inceleyebilirsiniz.

Öğrenciler için yenilikler?

JetBrains Academy öğrencileri için platformumuzu sürekli olarak iyileştiriyor ve yeni içerikler ve işlevler ekliyoruz. Geçen yıldan itibaren yeni bir programlama dili (Go) kullanıma sunduk ve yeni eğitim alanları (matematik ve makine öğrenimi) için materyaller yayınladık. Ayrıca, ekibinizin kabuk komut dosyası oluşturma gibi yeni beceriler edinmesine, Django veya Flask çerçeveler gibi dil teknolojilerini yakından takip edebilmesine ya da arka uç veya masaüstü uygulamaları gibi belirli geliştirme alanlarında uzmanlaşmasına yardımcı olacak çok sayıda yeni ve özelleştirilmiş öğrenme modülü yayınladık. Öğrenme modüllerinin tam listesini Tracks (Öğrenme Modülleri) sayfasında bulabilirsiniz.

Organizasyonunuzun öğrenme platformu olarak bizi tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederiz! JetBrains Academy for Organizations hakkında sorularınız varsa SSS sayfamızı inceleyebilir, gerekirse sorunuzu yorum olarak yayınlayabilir ya da academy@jetbrains.com adresinden doğrudan bize ulaşabilirsiniz.

JetBrains Academy ekibiniz

]]>
https://blog.jetbrains.com/tr/education/2022/02/15/what-s-new-in-jetbrains-academy-for-organizations/feed/ 0 https://blog.jetbrains.com/ko/education/2022/02/15/what-s-new-in-jetbrains-academy-for-organizations/ https://blog.jetbrains.com/education/2022/02/15/what-s-new-in-jetbrains-academy-for-organizations/