News Toolbox App

Tüm JetBrains IDE ve .NET Araçları İçin 2022.2 Güncellemeleri

Read this post in other languages:

Bu blog yayınında tüm JetBrains IDE’leri ve .NET araçlarının 2022.2 sürümlerinde bulabileceğiniz önemli değişikliklere genel bir bakış sunulmaktadır. Aşağıdaki özeti inceleyip güncellemeler hakkında daha ayrıntılı bilgi için bağlantıları ziyaret edin.

IntelliJ IDEA 2022.2 uzaktan geliştirme işlevlerini daha sorunsuz ve kararlı hale getiren çok sayıda iyileştirme içermektedir. Bu güncellemeden itibaren IntelliJ IDEA, IDE’nin performansını, güvenliğini ve kullanıcı deneyimini geliştiren JetBrains Runtime 17’yi kullanmaya başlayacak. IntelliJ IDEA Ultimate; Spring 6 ve Spring Boot 3 özellikleri için ek destek ve diğer birçok çerçeve için güncellemeler içeriyor. IntelliJ IDEA 2022.2; daha hızlı ve etkili bir şekilde geliştirmeye devam edebilmeniz için farklı güncellemeler ve iyileştirmelerle sunuluyor.

WebStorm 2022.2; Angular bağımsız bileşenler için destek, Vue 3 için güncellemeler, TypeScript 4.7 desteği, Docker için iyileştirmeler, yerleşik uzaktan geliştirme iş akışları, mevcut dosyayı çalıştırmak için yeni bir yöntem ve çok daha fazlasıyla geliyor.

DataGrip 2022.2‘ye tek seferde çok sayıda CSV dosyası aktarma özelliği ile Playground ve Script çözüm modları ekledik ve yeni Modify arayüzünü varsayılan seçenek olarak belirledik. Üstelik çok daha fazlası sizi bekliyor!

Veri bilimcilerimize yönelik IDE’miz olan DataSpell 2022.2 Jupyter Notebook için görsel Merge görünümünü de beraberinde getiriyor. Bu görünüm, not defterinizde birleştirilecek değişiklikleri tek bakışta görmenize izin verir. Eklediğimiz diğer görsel geliştirmelerden biri de görüntü sonuçlarını alt kenarından sürükleyerek yeniden boyutlandırabilmek. Bu geliştirme, ayrıntıları daha iyi incelemek için özellikle faydalı olacaktır. Bu sürümle birlikte, uzak sunuculara veya bu sunuculardan ya da sunucular arasında dizinleri kopyalayıp yapıştırabileceksiniz. Venv ile oluşturulan ortamlar için WSL tabanlı çeviriciler de kullanabilirsiniz.

PyCharm 2022.2‘de istisna grupları ve except* operatörü, bağımsız TypedDict anahtarları için yeni açıklamalar ve değişken eşdeğerler gibi çok çeşitli Python 3.11 özellikleri için destek sağlanmaktadır. İyileştirilen HTTP istemcisi sayesinde cilt payındaki simgeyi kullanarak çalıştırılacak ortamı seçebilir ve sorguları HTTP ve WebSocket protokollerinden hazır bir şekilde gönderebilirsiniz. Yeni Run Current File özelliği, özel bir çalıştırma yapılandırması olmadan tek bir dosyayı anında çalıştırmanıza ve hataları ayıklamanıza izin verir.

GoLand 2022.2 eşdeğerler ve go.work için yeni özellikler sunmanın yanı sıra IDE’den fuzz testleri yürütmenize de imkan sağlar. SQL ifadeleri dizelerde artık otomatik olarak tespit edilecek. Ayrıca WebSocket ve GraphQL uç noktaları için de destek ekledik.

PhpStorm 2022.2 hem Mockery ve Rector hem de eşdeğerler ve enum’lar için destek sağlamanın yanı sıra hata ayıklayıcı ve HTTP istemcisi gibi çok sayıda özellik için de iyileştirmeler sunmaktadır.

CLion 2022.2 sürümü CMake ve CMake Hazır Ayarlarıyla daha iyi bir şekilde entegredir. Quick Documentation açılır listesi; C++ and CMake kodunuzla ilgili daha fazla bilgi edinmek için yararlı bir kaynak olarak sunulmaktadır. Gelişmiş statik ve dinamik kod analizi, daha iyi hata ayıklayıcı entegrasyonu ile uzaktan ve docker araç zincirleri için performans iyileştirmeleri daha üretken bir şekilde geliştirme yapmanıza yardımcı olacaktır.

RubyMine 2022.2‘de Rails URL’ler, RBS ve hata ayıklayıcı iyileştirmeleri, YARD makro uzantıları için destek ve çok sayıda farklı özellik sunulmaktadır.

AppCode 2022.2; Objective-C ve Swift için UML sınıf şemaları oluşturarak uygulamanızın yapısını analiz etmenize yardımcı olur. Ayrıca daha iyi kod dokümantasyonu, oluşturma ve biçimlendirme sağlar. Üstelik en yeni Xcode sürümleri ve yeni Swift dili özellikleriyle de daha uyumludur. AppCode için Kotlin Multiplatform Mobile eklentisi desteklediği çok sayıda ek proje türü sayesinde Android ve iOS uygulamalarını daha etkili bir şekilde geliştirmenize yardımcı olur.

IDE’lerinizi dilediğiniz zaman Toolbox App ya da doğrudan araçların içinde güncelleyebilirsiniz ya da JetBrains web sitesinden en yeni sürümleri indirebilirsiniz.

.NET araçları ve VS uzantıları için 2022.2 sürümleri

ReSharper 2022.2 ve Rider 2022.2 sürümleri ek C# 11 özellikleri, kod analizi güncellemeleri ve Solution-Wide Analysis ile en verimli bellek kullanımı için destek içerir. 

ReSharper 2022.2‘de diskte kaynak kodu yeniden biçimlendirmeye gerek kalmadan kodu tercih ettiğiniz biçimde görüntüleyebilmeniz için Virtual Formatter‘ı ve ReSharper ile oluşturulan geçici dosyaları kaldırmak için Disk Cleanup aracını sunuyoruz. ReSharper C++ 2022.2 şemalara özel olarak iç yapıya dair ipuçları ve denetimler sunmanın yanı sıra Unreal Engine projeleriniz için daha iyi performans indeksleme sağlar. 

Rider 2022.2, başlatma performansı için optimizasyonlar ve Solution-Wide Analysis motoru için genel performans iyileştirmeleriyle birlikte sunulur. C# 11 için destek; gerekli üyeleri, incelenen kullanıcı tanımlı operatörleri, ham dizeleri ve liste kalıplarını kapsayacak şekilde genişletilmiştir. Çalıştığınız tüm çözümlere aynı pencere düzeni ayarlarını uygulama yöntemini sunuyoruz. Unreal Engine ile çok daha kolay bir şekilde çalışabilmeniz için New Unreal Module ile New Unreal Plugin olarak iki yeni eylem ve hata ayıklarken kitaplık simgelerini almayı sağlayan simge sunucuları belirleme işlevi ekledik.

Şu an için sizi bilgilendirmek istediğimiz yenilikler bu kadar. En son güncellemeleri kaçırmamak için 2022.3 sürümleri için Erken Erişim Programlarının başlangıcı hakkındaki gelecek duyuruları takip edin!

Not: Araçlarınızın en güncel EAP sürümlerini doğrudan Toolbox App‘ten kontrol etmenizi öneririz. Yüklü araçlarınızın ayarlarına giderek size en uygun kanalı seçmeyi unutmayın.

Keyifli kodlamalar!

JetBrains ekibiniz

Discover more